Cum să stai eficient la PC

Mulți oameni își petrec cea mai mare parte a zilei la calculator. Fie că este vorba de biroul de la locul de muncă, fie că lucrați de acasă, fie că vă distrați jucând jocuri pe PC, vizionând videoclipuri pe YouTube sau alte lucruri. Așadar, pentru corpul uman, aceasta este o presiune destul de mare asupra sănătății umane. În rândurile următoare vă vom prezenta cum să reduceți această povară și să vă salvați sănătatea.


 


Un scaun de bună calitate, de preferință cu spătar și cotiere reglabile, vă va ajuta să vă mențineți postura corectă. Cu cât scaunul este mai variabil, cu atât mai bine pentru utilizator. Ajustarea acestuia va asigura o ședere sănătoasă. Reglați înălțimea scaunului astfel încât, atunci când vă așezați, vițelul să se întâlnească cu coapsa la 90° și tot piciorul să atingă confortabil podeaua. Un scaun ales necorespunzător și o "ședere" incorectă pot cauza probleme la nivelul coloanei vertebrale, al articulațiilor și al mușchilor, precum și la nivelul sistemului circulator.


SFAT: Aflați cum să alegeți un scaun de birou


Un monitor este o mare presiune asupra ochilor. Pentru a reduce această tensiune, trebuie să mențineți monitorul în poziția corectă față de ochi, iar acest lucru se poate face cu ajutorul unui suport pentru monitor. Distanța ideală dintre ochi și monitor este de 40 până la 70 cm, însă, dacă lucrați pe un monitor cu diagonală mai mare, se recomandă o distanță mai mare.Înălțimea monitorului (sau a laptopului) este, de asemenea, o regulă importantă. Monitorul trebuie să fie cel puțin suficient de înalt pentru ca marginea superioară să fie la nivelul ochilor. Cu toate acestea, este mult mai ideal dacă centrul ecranului se află la nivelul ochilor. Această poziție pune mult mai puțină presiune asupra ochilor. Aceste poziții ale monitorului sunt asigurate cu ușurință de suportul pentru monitor.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro