Cum să folosești navigația pe bicicletă și să nu te pierzi

Navigare pe Bicicletă

Navigarea pe bicicletă devine din ce în ce mai populară ca echipament pentru cicliști care doresc să urmărească traseul pe care îl parcurg. Există mai multe tipuri de navigații care pot fi utilizate pe bicicletă, și în acest articol vom discuta despre ce tipuri de navigații să folosești, ce aplicații poți utiliza, cum să-ți planifici traseul și să înțelegi profilul traseului, și cum să folosești navigația pe bicicletă corect.


Ce tipuri de navigații să folosești

Sunt două tipuri principale de navigații utilizate pe bicicletă: navigații specifice pentru ciclism și smartphone-uri cu aplicații pentru navigație pe bicicletă. Navigațiile specifice pentru ciclism au ecrane tactile și sunt proiectate să fie rezistente la vreme și vibrații. Acestea sunt de obicei mai scumpe decât smartphone-urile, dar oferă o vizibilitate mai bună, o durată mai lungă a bateriei și rezistență la vreme.

Smartphone-urile cu aplicații pentru navigație pe bicicletă sunt o alternativă mai ieftină la navigațiile specifice pentru ciclism. Aceste aplicații sunt de obicei gratuite sau la prețuri mici și pot fi descărcate din App Store sau Google Play. Aceste aplicații necesită un suport pentru telefon pe bicicletă, pentru a fixa telefonul pe bicicletă.

SFAT: Cu un suport pentru telefon cu powerbank pe bicicletă vei avea întotdeauna bateria plină pentru GPS și navigație, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că te vei rătăci în drumul tău.

Suport pentru telefon cu powerbank

Ce aplicații poți utiliza

Există câteva aplicații populare pentru navigație pe bicicletă, cum ar fi MapMyRide sau BikeComputer. Aceste aplicații oferă funcții precum planificarea traseului, urmărirea traseului sau partajarea traseului cu prietenii.

Navigație pe bicicletă Mapy.cz

Cum să-ți planifici traseul și să înțelegi profilul traseului

Înainte de excursie, este important să-ți planifici traseul și să înțelegi profilul traseului. Acest lucru implică cunoașterea lungimii traseului, a pantelor și coborâșurilor și a zonelor periculoase sau necunoscute de pe traseu. Aceasta te va ajuta să te pregătești pentru traseu și să eviți surprizele.

Importanța fixării corecte a navigației pe bicicletă

Fixarea corectă a navigației pe bicicletă este importantă pentru siguranță și confort. Navigația ar trebui să fie fixată astfel încât să fie ușor de citit și să nu împiedice ciclismul. Suportul pentru telefon pe bicicletă ar trebui să fie fixat ferm pentru a preveni scufundarea telefonului și a preveni accidentele.

Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de navigații

Navigațiile specifice pentru ciclism au o rezistență mai mare la vreme și vibrații, o vizibilitate mai bună și o durată mai lungă a bateriei. Pe de altă parte, sunt mai scumpe decât smartphone-urile cu aplicații pentru navigație pe bicicletă. Smartphone-urile cu aplicații pentru navigație pe bicicletă sunt o alternativă mai ieftină, dar necesită un suport pentru telefon pe bicicletă și nu au aceeași rezistență ca navigațiile specifice pentru ciclism.

Cum să folosești corect navigația pe bicicletă

În timpul utilizării navigației pe bicicletă, este important să urmezi traseul și să eviți rătăcirile. De asemenea, este important să ții minte că navigația nu este întotdeauna 100% precisă și pot apărea erori sau trasee incorecte.

SFAT: În excursiile pe bicicletă în condiții de ploaie, este recomandată o geantă rezistentă la apă pentru cadru.

Geantă rezistentă la apă pentru bicicletă

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro