Cum să folosești navigația pe bicicletă și să nu te pierzi

Sistemul de navigație pentru biciclete devine un echipament din ce în ce mai popular pentru bicicliștii care doresc să țină evidența traseului pe care îl parcurg. Există mai multe tipuri de navigație care pot fi folosite pe bicicletă, iar în acest articol vom analiza ce aplicații de navigație să folosim, cum să navigăm pe traseu și să cunoaștem profilul traseului și cum să folosim corect navigația pe bicicletă.


Ce navigații să utilizați

Există două tipuri principale de navigație utilizate pe bicicletă: navigația dedicată bicicletelor și smartphone-urile cu aplicații de navigație pentru biciclete. Sistemele de navigație prin satelit dedicate bicicliștilor au ecrane tactile și sunt proiectate pentru a fi rezistente la intemperii și vibrații. Aceste sisteme de navigație sunt de obicei mai scumpe decât smartphone-urile, dar oferă o vizibilitate mai bună, o durată de viață mai lungă a bateriei și rezistență la intemperii.


Telefoanele inteligente cu aplicații de navigație pentru biciclete reprezintă o alternativă mai ieftină la navigatoarele dedicate bicicliștilor. Aceste aplicații sunt, de obicei, gratuite sau cu costuri reduse și pot fi descărcate din App Store sau Google Play. Aceste aplicații necesită un suport de bicicletă pentru a menține telefonul atașat de bicicletă.

SUGESTIE: Cu un suport de telefon pentru bicicletă cu powerbank, veți avea întotdeauna o baterie plină pentru GPS și navigație, astfel încât să nu vă faceți griji că vă pierdeți pe drum.


Ce aplicații pot fi utilizate

Există mai multe aplicații populare pentru navigația pe bicicletă, cum ar fi Strava, MapMyRide și BikeComputer. Aceste aplicații oferă funcții precum planificarea traseului, urmărirea traseului sau partajarea traseului cu prietenii.


Cum să parcurgeți un traseu și să vă cunoașteți profilul traseului

Este important să parcurgeți traseul și să cunoașteți profilul traseului înainte de călătorie. Acest lucru înseamnă că trebuie să aflați cât de lung este traseul, care sunt urcările și coborârile și care sunt secțiunile periculoase sau necunoscute ale traseului. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți pentru traseu și să evitați surprizele.


Importanța montării corecte a sistemului de navigație prin satelit pe bicicletă

Montarea corectă a sistemului de navigație prin satelit pe bicicletă este importantă pentru siguranță și confort. Sistemul de navigație prin satelit trebuie montat astfel încât să fie ușor de citit și să nu vă obstrucționeze deplasarea. Suportul de bicicletă pentru telefonul mobil trebuie să fie bine fixat, astfel încât telefonul să nu alunece și să nu provoace un accident.


Avantajele și dezavantajele fiecărui tip de sistem de navigație

Navigatoarele speciale pentru biciclete au o rezistență mai mare la intemperii și vibrații, o vizibilitate mai bună și o durată de viață mai lungă a bateriei. Pe de altă parte, acestea sunt mai scumpe decât smartphone-urile cu aplicații de navigație pentru biciclete. Telefoanele inteligente cu aplicații de navigație pentru biciclete reprezintă o alternativă mai ieftină, dar acestea necesită un suport pentru bicicletă și nu au aceeași durabilitate ca aplicațiile de navigație dedicate pentru biciclete.


Cum să folosiți corect navigația pe bicicletă

Atunci când folosiți navigația pe bicicletă, este important să respectați traseul și să nu vă rătăciți. De asemenea, este important să rețineți că navigația nu este întotdeauna 100% exactă și că pot exista erori sau rute incorecte.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro