Cum să alegeți?

Alegerea unei suport TV potrivit și verificarea compatibilității cu televizorul dvs. este destul de ușoară. Pentru început, este important să rețineți că diagonală nu este importantă atunci când alegeți suportul. Este doar aproximativă și nu este nevoie să țineți cont de ea.


Există mai multe tipuri de suporturi.  De la suporturi fixe, rabatabile, articulate, până la suporturi cu înălțime reglabilă.  Așadar, este bine să știți clar ce așteptări aveți de la un suport,  unde doriți să îl plasați și ce funcții ar trebui să îndeplinească.


Dacă știți deja ce tip de suport doriți, putem continua cu verificarea compatibilității. Vă reamintim din nou, dimensiunea diagonalei nu contează în procesul de selecție, deci nu trebuie să țineți cont de ea (deși unii vânzători vă pot spune contrariul).

Dimpotrivă, aveți nevoie de alte doi parametri. Primul este greutatea televizorului, care nu trebuie să depășească capacitatea suportului. În cazul suporturilor articulate, capacitatea de încărcare este aceeași chiar și atunci când televizorul este complet extins de la perete. Vă recomandăm să nu subestimați capacitatea de încărcare, de exemplu, cablul cântărește și el ceva și există, de asemenea, posibilitatea că în procesul de instalare vă veți sprijini de suport și problema e pe lume. Capacitatea de încărcare a deținătorilor este desigur subdimensionată, dar dorim să evităm experiențele neplăcute.

Suport TV HS-X5


Al doilea parametru la fel de important este standardul VESA (uneori, de asemenea, norma VESA, sau doar prescurtat VESA). Acesta este pasul găurilor de fixare din spatele televizorului pe care atașați suportul. Fiecare producător sau serie de modele poate avea dimensiuni diferite, pe care trebuie să le aflăm. Există mai multe modalități de a face acest lucru. Cel mai ideal este să luați un metru obișnuit și să măsurați distanța (măsurați întotdeauna lățimea și înălțimea începând din centrul găurii). 

Astfel veți fi siguri că aveți dimensiunile corecte. A doua opțiune este de a găsi aceste informații în manualul cu instrucțiuni (însă nu fiecare producător indică acest lucru) sau direct pe partea din spate a televizorului. A treia opțiune este de a introduce denumirea exactă a modelului TV în Google și după denumire să scrieți VESA. În acest caz, vă recomandăm să vedeți mai multe surse independente, înainte de a fi sigur de dimensiunea corectă.


VESAAcum putem continua să verificăm compatibilitatea televizorului cu suportul pe baza standardului VESA. Fiecare suport are cel puțin un (de cele mai dese ori câteva) standarde VESA. Aceste informații sunt menționate întotdeauna la fiecare suport. În cazul nostru, veți găsi întotdeauna o listă cu toate standardele VESA pe care le are suportul respectiv.


Eventual, puteți găsi informații conform cărora suportul respectiv are un standard VESA, de exemplu 100x100 până la 400x400 mm. Aceasta indică intervalul acceptat de suportul respectiv. Pentru a fi siguri, vă vom arată totul pe exemple practice 

Vom folosi un televizor de 14 kg, la care am aflat că are standardul VESA 200x200 mm. Nouă  ne place suportul Northbayou DF-400, care are o capacitate de încărcare de 31 kg. Capacitatea de încărcare este, prin urmare, suficientă pentru televizorul nostru. În tabelul de sub descrierea suportului vedem că modelul ales scceptă standardul VESA necesar. Deci, îl putem folosi fără griji.


Acum aveți o imagine de ansamblu despre selectarea unui suport TV și de verificare a compatibilității acestuia cu televizorul. În cazul în care nu sunteți sigur de alegere sau nu aveți timp să studiați, nu ezitați să ne contactați. Vom pregăti cu placere și rapid o ofertă cu mai multe tipuri de suporturi pentru dumneavoastră.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro