Cum să alegeți?

Cum să alegi un suport pentru televizor?


Găsește tipul exact al televizorului

Modelul exact al televizorului se găsește pe eticheta de pe partea din spate, în manual, pe factura de vânzare sau pe internet atunci când faci cumpărături.Introdu tipul de televizor în filtrul nostru

După ce introduci tipul de televizor (de exemplu, Samsung UE55AU9072), se vor afișa susele potrivite

Filtru pentru suporturi de televizor - cum să alegi un suport pentru televizor

Dacă filtrul nu găsește televizorul tău, urmează acești pași:


Măsoară standardul VESA al televizorului

Acestea sunt găurile de montare de pe partea din spate a televizorului. Distanța se măsoară lățime x înălțime. Poți găsi această valoare și în manualul televizorului sau pe site-ul producătorului. Măsoară pe mijlocul filetului. Valoarea poate fi, de exemplu, 100x100 mm.

Diagonala ecranului este doar orientativă atunci când alegi un suport pentru televizor.

Cum să alegi un suport pentru televizor - măsurarea standardului VESA 


Află greutatea televizorului

Verifică întotdeauna greutatea televizorului fără suport. Această informație o poți găsi, de asemenea, în manualul televizorului sau pe site-ul producătorului.Compară cu informațiile despre suportul selectat

La un suport pentru televizor, întotdeauna este specificată capacitatea sa de încărcare și lista standardelor VESA pe care le suportă. Dacă suportul are o capacitate de încărcare suficientă și suportă standardul VESA al televizorului tău, îl poți utiliza.

Cum să alegi un suport pentru televizor


Suporturile noastre sunt universale

Suporturile noastre sunt universale pentru toate mărcile de televizoare precum Samsung, LG, Sony, Panasonic, Hisense și altele. Ai cumpărat un televizor de la Electro sau de pe site-urile Okay, Alza, Mall, Planeo? La noi vei găsi suporturi care se potrivesc perfect televizorului tău.


Sfaturi pentru cele mai bune suporturi pentru televizor

Nu știi ce suport să alegi din oferta noastră? Cu aceste variante vei fi pe deplin mulțumit și vei face cu siguranță alegerea corectă


Suport pentru televizor rotativ

Variantă economică

HT-781 - Manipulare ușoară în toate direcțiile, ideal pentru sufragerie și cameră de copii. 


Suport de televizor înclinabil

Cel mai bun raport calitate-preț

Suport HS-X8 - Construcție solidă, capac pentru gestionarea cablurilor, instalare ușoară.Calitate de top

L700 - Construcție robustă, posibilitatea înclinării perpendiculare la perete (90°), capacitate de încărcare de 68 kg.


Putem analiza mai detaliat alegerea suportului


Alege tipul de suport

Avem la dispoziție mai multe tipuri de suporturi. De la cele fixe, la cele articulate, pliabile, de tavan și reglabile pe înălțime. Este bine să ne gândim la ceea ce ne așteptăm de la un suport, unde vrem să-l amplasăm și ce funcție trebuie să îndeplinească.

Un avantaj al unui suport articulat, de exemplu, este că îl poți desprinde oricând de pe perete și să conectezi cabluri sau USB-uri în mod confortabil.

Dacă știm deja ce tip de suport dorim, putem trece la verificarea compatibilității. Reamintim că dimensiunea diagonală nu are importanță la alegerea suportului (chiar dacă unii vânzători ar putea susține contrariul).

Descrierea detaliată a fiecărui tip de suport pentru televizoare


Ceea ce contează cu adevărat la alegere:

Trebuie să ținem cont doar de două lucruri. Primul este greutatea televizorului, care nu trebuie să depășească capacitatea de încărcare a suportului. La suporturile articulate, capacitatea de încărcare este aceeași și atunci când televizorul este complet scos în afara peretelui. Recomandăm să nu subestimați capacitatea de încărcare, deoarece și cablurile cântăresc ceva și există și posibilitatea de a vă sprijini pe televizor atunci când îl montați pe suport, iar nenorocirea poate să se întâmple. Capacitatea de încărcare a suporturilor este desigur subdimensionată, dar dorim să evităm experiențe neplăcute. 


Al doilea parametru la fel de important este standardul VESA (uneori numit și normă VESA). Acesta reprezintă dimensiunea distanței între orificiile de montaj de pe spatele televizorului, pe care le veți folosi pentru a atașa suportul. Fiecare producător sau serie de modele poate avea o dimensiune diferită, de aceea trebuie să o determinăm. Putem aborda această problemă în câteva moduri. 

Cel mai ideal este să luăm un metru de ștanță și să măsurăm distanțele (măsurăm întotdeauna lățimea x înălțimea și centrul orificiului - de exemplu, 200x200 mm). Veți avea astfel certitudinea dimensiunilor corecte. A doua opțiune este să găsiți această informație în manual (nu toți producătorii o menționează) sau direct pe eticheta din spatele televizorului. A treia variantă este să introduceți în Google denumirea exactă a modelului de televizor și să adăugați VESA la sfârșit. În acest caz, vă recomandăm să consultați mai multe surse independente pentru a fi siguri de dimensiunea corectă.

Cum să alegi un suport pentru televizor - măsurarea standardului VESA   

Acum putem trece la verificarea compatibilității televizorului cu suportul în funcție de standardul VESA. Fiecare suport are cel puțin unul (dar în majoritatea cazurilor mai multe) standarde VESA. Această informație este întotdeauna menționată la suportul respectiv. În cazul nostru, găsim întotdeauna lista tuturor standardelor VESA pe care suportul respectiv le susține. 

De asemenea, se poate menționa că suportul respectiv suportă standardul VESA, de exemplu, de la 100x100 la 400x400 mm. Aceasta înseamnă intervalul pe care suportul îl suportă.

Să exemplificăm totul pe un exemplu practic

Vom folosi un televizor cu o greutate de 24 kg, la care am constatat că standardul VESA este de 200x200 mm. Ne place suportul Northbayou SP-500, care are o capacitate de încărcare de 36 kg. Capacitatea de încărcare este suficientă pentru televizorul nostru. În tabelul de sub descrierea suportului vedem că suportul nostru suportă standardul VESA pe care îl dorim. Putem folosi suportul fără ezitare.

Deci, ar trebui să avem o imagine de ansamblu asupra modului de alegere a unui suport TV și verificarea compatibilității acestuia cu televizorul. În cazul în care nu sunteți sigur în privința alegerii sau pur și simplu nu aveți timp să studiați, nu ezitați să ne contactați. Vă vom oferi cu plăcere și vom pregăti rapid o ofertă cu mai multe tipuri de suporturi personalizate pentru dvs.

Contactați-ne prin e-mail la adresa info@holders.ro.


Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro