Cât de mare să cumpărați un monitor

Dimensiunea monitorului este, de fapt, dimensiunea diagonalei. Se măsoară prin distanța de la colțul din stânga sus la colțul din dreapta jos și se exprimă în inci. 1" = 2,54 cm.  


Dimensiunea diagonală a monitorului vă poate ajuta să vă dați seama cât de mare trebuie să alegeți un monitor. În funcție de funcția pentru care doriți să o folosiți, veți alege dimensiunea potrivită. De exemplu, un monitor pentru grafică ar trebui să fie de cel puțin 27". Monitoarele de jocuri pentru PS4 au o diagonală minimă de 22". 

  • Pentru munca normală, până la 24"
  • Monitoare comune 24"
  • Monitoare de jocuri de la 24"
  • Monitoare grafice de la 28"

Ce este rezoluția monitorului și de ce este importantă?

Rezoluția unui monitor este strâns legată de dimensiunea diagonalei. Se referă la numărul de pixeli (pixeli), care alcătuiesc o imagine. Alegerea rezoluției corecte este importantă pentru a se asigura că imaginea este suficient de clară pentru a corespunde calității.

  • Jocuri: Full HD, 1920 x 1080 px.
  • Utilizare normală, lucru: 2K, 2560 x 1440 px.
  • Editare video, editare foto: 4K, 2096 x 2160 px.
  • Grafică: QHD, 2560 x 1440 px. 

Unde să plasați monitorul pe birou?

Țineți monitorul pe birou la o distanță de aproximativ 50 - 80 cm de dumneavoastră. Distanța ar trebui să fie aproximativ cât lungimea brațului dumneavoastră. Pentru a obține o ergonomie adecvată a scaunului, un suport pentru monitor poate fi ideal. Astfel, monitorul se va menține la nivelul ochilor, astfel încât vizualizarea ecranului să fie centrată. Și înclinați-l ușor spre spate. Așezați monitorul perpendicular pe fereastră pentru a evita reflectarea luminii solare și strălucirea. Compararea unui monitor drept și curbat 

Suport pentru monitor


Compararea unui monitor drept și curbat 

Un monitor drept este standard. Este potrivit pentru munca normală și pentru utilizarea zilnică. Un monitor drept este, de asemenea, potrivit pentru utilizarea grafică.  

Un monitor curbat va oferi o soluție excelentă pentru utilizarea în jocuri și vizionarea de filme. Cu toate acestea, depinde totuși de preferințele dumneavoastră. 

Suport poziționabilSfaturi pentru cele mai bune suporturi pentru monitoare 

În concluzie, iată câteva tipuri care să vă ajute să alegeți. Un suport pentru monitor vă permite să manipulați cu ușurință monitorul și să îl ajustați la înălțimea de care aveți nevoie. În acest fel, nu trebuie să vă adaptați la locul unde este fixat.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro