Cum să-ți "protejezi spatele" atunci când lucrezi la birou

Milioane de adulți suferă de dureri cronice de spate.


Este o cauză majoră de invaliditate și poate face ca activitățile zilnice să devină insuportabile. Pe măsură ce profesiile continuă să încurajeze statul îndelungat pe scaun, spatele nostru va plăti prețul. Iată cum vă puteți "proteja spatele în timp ce stați jos":


1. Întindeți-vă cutia toracică

Coloana vertebrală toracică este zona dintre partea superioară și mijlocie a spatelui. Acesta este responsabil pentru 80% din mișcările de rotație ale trunchiului. Starea proastă a coloanei vertebrale toracice este o cauză majoră a mobilității limitate. Această întindere reduce durerea și tensiunea și îmbunătățește mobilitatea.

Întinderea cutiei toracice


2. Hip flexor stretch

Statul așezat toată ziua slăbește flexorii șoldului. Acest lucru poate duce la probleme de postură și stabilitate și chiar la leziuni mai grave ale șoldului mai târziu în viață.

Această întindere va inversa efectele negative ale șezutului asupra șoldurilor.

Întinderea flexorului de șold


3. Poduri gluteale

Mușchii fesieri sunt un grup muscular cheie care întinde șoldurile și ameliorează partea inferioară a spatelui. Podul pentru fese este un exercițiu excelent pentru a întări fesele și pentru a crește forța la mijlocul corpului și stabilitatea generală.

Poduri gluteale


4. Sit-up răsuciri

Această mișcare simplă întinde gâtul, pieptul și umerii, precum și partea superioară și inferioară a spatelui. Dacă le efectuați în mod regulat, vă veți întări nucleul, veți ameliora durerile de spate cauzate de statul în șezut și veți îmbunătăți mobilitatea generală.

Sit-up răsuciri


Un sfat de birou pentru a minimiza durerile de spate:

Folosiți un birou de lucru în picioare cu înălțime reglabilă. Multe dintre ele vă permit să treceți de la poziția așezat la cea în picioare prin simpla apăsare a unui buton. Acest lucru vă încurajează să vă petreceți timpul în picioare, în loc să vă tolăniți pe scaun. Este o investiție mică, cu un randament mare.


Mese reglabile pe înălțime


Începeți acum!

Nu vei regreta niciodată că ai grijă de corpul tău. Investește timp în sănătatea ta acum, astfel încât să te poți bucura de viața pe care te străduiești atât de mult să o construiești.


Sursa: twitter.com/johnnyxbrown/status/1603013948017889280

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro