Cum să configurați monitoarele astfel încât să nu vă doară ochii

Pentru a preveni durerile de ochi atunci când lucrați cu monitorul, este important să îl configurați corect. În primul rând, poziționați monitorul astfel încât să fie la aceeași înălțime cu ochii dumneavoastră. În continuare, este important să vă asigurați că există o distanță de aproximativ 65-75 cm între monitor și ochii dumneavoastră. Atunci când stați direct în fața monitorului, acesta trebuie poziționat astfel încât să fie la aceeași înălțime cu ochii dumneavoastră și înclinat cu suportul pentru monitor astfel încât să fie la același nivel cu ochii dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să alegeți tipul potrivit de lumină. Se recomandă utilizarea luminii albe calde sau galbene, care este mai puțin solicitantă pentru ochi decât lumina albă rece. De asemenea, ar trebui să întrerupeți periodic lucrul cu monitorul și să faceți o scurtă pauză pentru a vă lăsa ochii să se odihnească. Reglarea corectă a înălțimii biroului este importantă pentru o utilizare sănătoasă a computerului, iar un birou cu înălțime reglabilă vă poate ajuta în acest sens. Dacă biroul este prea jos, poate provoca dureri de spate și de gât. Dacă este prea mare, poate provoca dureri de ochi și de cap.


masă reglabilă în înălțime


Cum se reglează corect înălțimea mesei

 Înălțimea ideală ar trebui să fie astfel încât să vă așezați astfel încât antebrațele și brațele să formeze un unghi de aproximativ 90 de grade. De asemenea, trebuie să aveți o vedere directă spre monitor și picioarele trebuie să fie bine așezate pe pământ.

Dacă biroul este instalat corect, ar trebui să vă simțiți confortabil și să aveți o poziție bună a corpului. Dacă aveți în continuare dureri de ochi sau de spate, puteți încerca să reglați înălțimea biroului sau a scaunului puțin diferit pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.


Cum să vă configurați corect scaunul de birou pentru o ședere sănătoasă

Folosirea corectă a scaunului de birou este importantă pentru o ședere sănătoasă și pentru a preveni durerile de spate și cervicale. Scaunul trebuie să aibă suport pentru spate și să fie reglabil pentru o poziționare corectă. Înălțimea scaunului trebuie reglată astfel încât picioarele să fie paralele cu podeaua și genunchii să fie la un unghi de 90 de grade. Atunci când stați pe scaun, spatele trebuie să fie întins cât mai mult posibil, iar picioarele trebuie să fie sprijinite ferm pe podea. Exercițiile fizice și încălzirea regulată sunt, de asemenea, importante pentru a menține o postură corectă a șezutului.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro