Ce este VESA?

Standardul VESA este un parametru important pentru selectarea suspendătorului TV. Acesta se referă la distanța dintre găurile filetate de pe partea din spate a televizorului. Este exprimat în milimetri - de exemplu, 200x200 mm (lățime x înălțime). Fiecare televizor poate avea un standard VESA diferit, independent de diagonala sa.


Cunoașteți denumirea exactă a televizorului? 

Introduceți-o în filtul nostru (de exemplu, UE55TU8072) și nu va trebui să vă preocupați de standardul VESA.Unde găsesc (aflu) standardul VESA

Valoarea standardului VESA (distanța între orificiile de montaj) se găsește în manualul de utilizare sau pe site-ul producătorului. Sau o puteți măsura voi înșivă.


Cum să măsurați standardul VESA

Măsurați distanța dintre orificiile de montaj de pe spatele televizorului (fileturi pentru fixarea suspendătorului). Întotdeauna măsurați mai întâi lățimea, apoi înălțimea. Măsurați pe mijlocul orificiului.

Standardul VESA


Nu în cruce

Nu măsurați standardul VESA în cruce și asigurați-vă că măsurați fileturile corecte.

Măsurarea standardului VESA


Fiecare televizor are un standard VESA diferit

Atenție, standardul VESA nu este universal. Fiecare televizor poate avea un standard VESA diferit, independent de diagonala sa.


Standardul VESA pentru suspendătoare

Fiecare suspendător acceptă doar anumite standarde VESA. Utilizați filtrul nostru și verificați care suspendătoare acceptă același standard VESA ca televizorul dvs.Sfaturi pentru cele mai bune suspendătoare TV

Nu știți ce suspendător să alegeți din oferta noastră? Cu aceste opțiuni veți fi pe deplin mulțumit și veți face alegerea corectă.


Suspendător TV rotativ

Varianta economică

HT-781 - Manipulare confortabilă în toate direcțiile, ideal pentru living și cameră de copii. 


Suspendător TV înclinabil

Raportul calitate-preț

Suspendător HS-X8 - Structură solidă, capace pentru ghidarea cablurilor, instalare ușoară.Calitate de top

SP-2/L700 - Structură robustă, posibilitate de înclinare perpendiculară față de perete (cu 90°), capacitate de încărcare de 68 kg.


Detalii despre standardul VESA

Standardul VESA este denumirea pentru distanța dintre orificiile de fixare ale suspendătorului TV (LCD, LED, PLAZMA, 3D). Este format din patru orificii (fileturi) și se găsește pe partea din spate a televizorului. Valoarea este întotdeauna specificată în formatul următor - de exemplu, 400x300 mm (lățime x înălțime).


Ce înseamnă standardul VESA?


CUM SE DIFFERENȚIAZĂ STANDARDUL VESA

Fixarea VESA pe televizoare poate depinde de dimensiunea televizorului, de tip și de anul de fabricație. În general, se poate spune că cu cât televizorul este mai mare, cu atât standardul VESA este mai mare, dar această regulă nu este întotdeauna valabilă. 

De exemplu, putem imagina un televizor cu o diagonală de 37 de inch (93 cm) și un televizor cu o diagonală de 42 de inch (106 cm). Chiar dacă ambele televizoare sunt produse de diferiți producători, acestea pot avea același standard VESA (de exemplu, 200x200 mm). 

Un alt exemplu de standard VESA diferit este anul de fabricație al televizorului. Să ne imaginăm din nou două televizoare. Unul fabricat în 2004, celălalt în 2017, ambele având o diagonală de 42 de inch. Televizorul mai vechi din 2004 are un standard VESA de 640x390 mm, dar aceasta este mai degrabă o valoare "non-standard" (vom reveni la această problemă mai târziu), în timp ce televizorul nou din 2017 are un standard VESA de 200x200 mm. Și în acest caz, selectarea unui suspendător este mult mai ușoară (vom explica mai târziu).


VESA ro


CUM SĂ MĂSURAȚI STANDARDUL VESA

Foarte simplu. Pentru a măsura corect standardul VESA, aveți nevoie de un metru de croitor sau un metru pliant. Standardul VESA este întotdeauna măsurat ca un pătrat sau un dreptunghi (lățime x înălțime), niciodată în cruce. Atentie, nu inversați lungimea orizontală măsurată cu lungimea verticală măsurată, există o diferență între VESA 400x200 și 200x400! 

Șuruburile (fileturile) VESA trebuie măsurate întotdeauna în centrul orificiului.

În imaginea de mai jos puteți vedea clar cum să procedați.


Cum să măsurați standardul VESA

Cum se măsoară standardul VESA


CUM SĂ AFLAȚI STANDARDUL VESA

Puteți măsura standardul VESA (așa cum am menționat mai devreme), sau îl puteți găsi în manualul de utilizare sau pe site-ul producătorului. Sau puteți încerca un truc simplu. Introduceți modelul exact al televizorului în motorul de căutare Google și adăugați "VESA" la nume. Apoi, examinați rezultatele căutării. De obicei, comercianții de televizoare afișează deja standardul VESA. Cu toate acestea, nu vă bazați doar pe o singură sursă.


STANDARDUL VESA PENTRU SUSPENDĂTOARE

Fiecare suspendător are cel puțin un standard VESA, dar în majoritatea cazurilor are mai multe dimensiuni VESA. La un suspendător specific, standardele VESA acceptate ar trebui să fie enumerate, sau intervalul poate fi specificat (de exemplu, 100x100 - 400x400 mm). Deci, dacă cunoașteți standardul VESA al televizorului și suspendătorul ales acceptă această distanță, puteți utiliza suspendătorul pentru televizor.


Standardul VESA pentru suspendătoare TV


CE TREBUIE SĂ AVEȚI GRIJĂ

Pot exista mai multe aspecte problematice în ceea ce privește standardul VESA. După cum s-a menționat mai sus - televizoarele mai vechi (în special cele cu plasmă) pot avea standarde VESA, de exemplu, de 640 x 390 mm. Aceasta este o valoare pe care puține suspendătoare o acceptă, astfel încât selecția este foarte limitată. Suspendătoarele TV actuale acceptă standarde VESA, cum ar fi 100x100 mm, 200x200 mm, 300x200 mm, 400x400 mm și altele. Cu alte cuvinte, valori "complete și frumoase". Dacă întâmpinați acest standard VESA, vă recomandăm să solicitați întotdeauna sfatul unui vânzător, pentru a recomanda un suspendător potrivit. 


Un alt posibil aspect problemă este atunci când televizorul nu are un standard VESA. Da, din păcate, există astfel de televizoare. Această problemă poate fi parțial rezolvată prin utilizarea unui adaptor. În acest caz, de asemenea, recomandăm consultarea unui specialist. 


De asemenea, trebuie să verificați dacă standardul VESA specificat pentru suspendător este un interval (de exemplu, 200x200 - 400x400 mm). Suspendătorul poate să nu accepte, de exemplu, standardul VESA 300x200 mm. În cazul ideal, este bine să vedeți lista exactă a standardelor pe care le acceptă suspendătorul, sau să cereți sfatul unui vânzător. 


În final, trebuie să fiți atenți și la poziționarea nefericită a conectorilor. Unele televizoare au acești conectori exact în centrul "pătratului VESA" (dreptunghiului), astfel că trebuie să fiți foarte atenți ca suspendătorul să nu acopere acești conectori.


CONCLUZIE

Aceasta ar fi totul despre standardul VESA. Este important să înțelegeți că fiecare televizor poate avea un standard VESA diferit, la fel și suspendătoarele (suporturile, mesele etc.) nu sunt universale și întotdeauna este necesară verificarea compatibilității.

Dacă nu sunteți sigur în privința alegerii, sau pur și simplu nu aveți timp să studiați, nu ezitați să ne contactați. Vă vom pregăti o ofertă cu mai multe tipuri de suspendătoare special pentru dvs.


Contactați-ne la adresa de e-mail info@holders.ro.


Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro