Care este cea mai bună distanță pentru a viziona televizorul

Cea mai bună distanță față de televizor

Mulți oameni nu-și pun întrebarea atunci când cumpără un televizor: "Cât de departe trebuie să stai de televizor?". Cu toate acestea, întrebarea referitoare la distanța față de televizor ar trebui să joace un rol în procesul de selecție, deoarece afectează vizionarea. Cu un calcul corect, putem obține o experiență de vizionare maximă. 


Tabelul de distanțe

Probabil că vă întrebați, de la ce distanță ar trebui să vă uitați la televizor? Distanța ideală de vizionare a televizorului de pe scaun este de aproximativ 2,5 ori mai mare decât diagonala televizorului. În funcție de distanța calculată, putem estima în linii mari dimensiunea ideală a televizorului. 

Pentru a face calculul mai rapid, am pregătit un tabel cu distanța optimă de vizualizare calculată de la ecranul televizorului la scaun.
Distanța optimă față de televizor

Știm deja din tabel că nu există o singură distanță recomandată față de televizor. Mai mulți factori pot fi utilizați pentru a determina distanța optimă adecvată față de televizor. Pentru a calcula corect acest lucru, trebuie să cunoașteți dimensiunea diagonală și rezoluția televizorului. Folosiți aceste două date pentru a determina distanța de vizualizare adecvată. Alți factori includ dimensiunea și dispunerea camerei și înălțimea la care este agățat televizorul, de exemplu, cu ajutorul unui suport pentru televizor. Centrul ecranului trebuie să fie aproximativ la nivelul ochilor. Deci, cât de sus ar trebui să atârn televizorul?

Distanța față de televizor


De ce este importantă distanța?

Ochiul uman este un organ deosebit de sensibil și complex care ne permite să percepem detaliile. Dacă stați prea aproape de ecran, ochiul nu va percepe o imagine completă. Imaginea va fi mai proastă, deoarece veți percepe pixelii individuali care alcătuiesc imaginea. În schimb, dacă distanța este prea mare, ochiul nu va putea percepe detaliile individuale. Prin urmare, vă recomandăm să respectați tabelul pentru a obține cea mai bună experiență de vizionare.

Podstavec - stojan pod TV


Sfaturi pentru cele mai bune suporturi TV

Nu știți ce suport să alegeți din oferta noastră? Cu aceste opțiuni veți fi maxim de mulțumit și o veți alege pe cea potrivită.


Otočný držák na TV

Varianta economică

HT-781 - Manipulare convenabilă în toate direcțiile, ideal pentru camera de zi și camera copiilor.


Výklopný držák na TV

Cel mai bun raport preț/performanță

Suport HS-X8 - Construcție solidă, capace de gestionare a cablurilor, instalare ușoară.Calitate premium

SP-2/L700 - Construcție robustă, poate fi rotit perpendicular pe perete (90°), capacitate de încărcare de 68 kg.


Odată ce știți ce suport este cel mai potrivit pentru dvs, puteți trece la selectarea unui suport și la verificarea compatibilității acestuia cu televizorul dvs.

Aveți întrebări?

Noi vă putem ajuta

Spre consultanță!

info@holders.ro